Visie en samenwerking

VISIE EN SAMENWERKING

 

SAMENWERKING

Eric Bol en Elly Meyles ontmoetten elkaar in de opleiding “familieopstellingen” in 2002.

Sinds 2004 werken zij samen in workshops  “systemisch werk en opstellingen, in de workshopweek “Levensstroom”in Portugal en de opleidingen “Meesterschap in Contact” en “De dynamiek van hechting in het contact”.

Zij herkenden bij elkaar de fascinatie voor de werking van het lichaam in ieders persoonlijk proces. Het lichaam weerspiegelt “de staat van zijn” bij iedereen.

Onbewuste thema’s en/of kwetsuren zijn altijd verborgen in het lichaam.

De haptotherapie, waar Eric mee werkt en de bio-energetische analyse, waar Elly mee werkt vullen elkaar goed aan. Dat werd door beiden meteen ervaren als een gezamenlijke grond voor de benadering van mensen in hun persoonlijk proces.

De systemische benadering zien zij allebei als een uitbreiding en aanvulling op bovengenoemde invalshoeken.

Het familiesysteem en het energetisch familieveld beïnvloeden de persoonlijke ontwikkeling van elk mens in hoge mate.

De combinatie van deze 3 invalshoeken geeft een rijkdom aan mogelijkheden voor het werk met mensen.

 

VISIE

Mensen komen met veel verschillende vragen en verwachtingen naar de praktijk .

Vaak zijn er directe lichamelijke klachten, die kennelijk geen fysieke oorzaak hebben.

Veel mensen komen binnen met de verwachting dat zij “moeten “veranderen. Soms ook, bij mensen die al enige ervaring hebben met lichaamswerk, horen we dat er allerlei blokkades moeten worden weggewerkt.

Moeten veranderen en het wegwerken van blokkades en emoties die men niet wenst versterkt het beeld dat men” anders moet zijn”. Binnen deze aanname spelen oordelen ten aanzien van de eigen persoon een grote rol. Vaak is men ook opgegroeid met allerlei oordelen van ouders, leraren en anderen.

In onze visie is het allerbelangrijkste om uit de cirkel van oordelen en veroordeling van kanten van zichzelf te komen. Wij noemen dat vaak “het omarmen van kwetsuren, van de diepere wonden waar negativiteit  of het veroordelen van zichzelf uit voorkomt.

Met andere woorden: het gaat om het aankijken en erkennen van het duiveltje in onszelf, de kwetsbare kant, de bange kant, en ook het licht of het talent in onszelf.

Datzelfde geldt voor hoe we het familiesysteem willen benaderen.

Gebeurtenissen, geheimen en dynamiek tussen familieleden willen we aankijken en erkennen.

Onze ervaring is dat “zien, aanvaarden en laten bestaan” onszelf op een diepere energetische laag brengt waar innerlijke rust en innerlijke kracht ervaren wordt.